Hemmagjord daim
Receptet gäller för 25
st
Ingredienser
- 2 1⁄2 dl ljus sirap
- 2 1⁄2 dl strösocker
- 2 1⁄2 dl Arla® vispgrädde
- 200 g mörk choklad
Gör så här:
Blanda sirap, socker och grädde i en kastrull. Rör om och
koka upp. Koka smeten till 130° eller tills smeten håller kulprovet. Klä en
form, ca 20×20 cm, med bakplåtspapper. Bred ut smeten i formen. Låt stelna i
rumstemperatur. Smält chokladen i en skål i mikro eller över vattenbad. Bred ut
chokladen över kolasmeten. Låt stelna i rumstemperatur. Skär eller bryt daimen
i lagom stora rutor när chokladen stelnat helt Förvaras svalt.
Kulprov! Häll några droppar av smeten i iskallt vatten och
rulla till en kula. Den ska vara fast till hård.
Tips:
Tips! Innan chokladen smält
helt, spritsa ut 50 g
smält vit choklad så att det bildar fyllda cirklar på rad. Dra en tandpetare
genom cirklarna så det bildas vita hjärtan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar