fredag 6 december 2013

6 December



Hemmagjord daim

Receptet gäller för 25 st

Ingredienser

  • 2 12 dl ljus sirap
  • 2 12 dl strösocker
  • 2 12 dl Arla® vispgrädde
  • 200 g mörk choklad

Gör så här:

Blanda sirap, socker och grädde i en kastrull. Rör om och koka upp. Koka smeten till 130° eller tills smeten håller kulprovet. Klä en form, ca 20×20 cm, med bakplåtspapper. Bred ut smeten i formen. Låt stelna i rumstemperatur. Smält chokladen i en skål i mikro eller över vattenbad. Bred ut chokladen över kolasmeten. Låt stelna i rumstemperatur. Skär eller bryt daimen i lagom stora rutor när chokladen stelnat helt Förvaras svalt.
Kulprov! Häll några droppar av smeten i iskallt vatten och rulla till en kula. Den ska vara fast till hård.

Tips:

Tips! Innan chokladen smält helt, spritsa ut 50 g smält vit choklad så att det bildar fyllda cirklar på rad. Dra en tandpetare genom cirklarna så det bildas vita hjärtan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar