Chokladtryffel
Ingredienser
- 1 1⁄2 dl Arla Köket® vispgrädde
- 100 g Arla® Svenskt Smör
- 300 g mörk choklad
- 3 msk farinsocker
- 1 msk vaniljsocker
- 1⁄2 krm malen kardemumma
- 1⁄2 msk snabbkaffepulver
Garnering:
- 3⁄4 dl kakao
Gör så här:
Koka upp grädde och smör i en kastrull. Bryt chokladen i
bitar. Tillsätt choklad, farinsocker, vaniljsocker, kardemumma och kaffepulver.
Rör tills chokladen har smält. Låt kallna i kylskåp 1-1 1/2 tim. Spritsa ut
tryffeln i små toppar eller rulla kulor. Sikta över kakao. Förvara i kylskåp.
Tips:
Kardemumma och kaffepulver kan
bytas ut mot något av följande: 2-3 droppar pepparmyntsolja, 2 msk konjak, 2
msk likör eller 1 tsk rivet apelsinskal.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar