1 kuvert saffran (1/2 g) + 1 tsk strösocker
1 msk grädde eller mjölk
3 msk strösocker
100 g smör
2 1/2 dl vetemjöl
Fyllning
ca 100 g mörk choklad
Glasyr
2 dl florsocker
ca 1 msk vatten
Gör så här:
Stöt saffran med lite socker i en mortel och blanda med grädden.Rör socker och smör poröst. Blanda saffran och vetemjöl och rör ihop till en smidig deg
Lägg degen i kylskåpet i ett par timmar.
Rulla ut degen till 2 längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Gör en fördjupning längs mitten på längderna. Grädda i ugnen i ca 10-12 minuter. Låt dem svalna.Smält chokladen i mikron eller över vattenbad och spritsa den i fördjupningen efter den har svalnat lite och låt stelna lite i rumstemperatur.Rör ihop ingredienserna till glasyren och spritsa ut den på längderna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar