blir visst en hel del bak nu så ska se om jag kan komma med lite pyssel i morgon
Key lime pie 12 port
- 1. Sätt ugnen på 175 grader.
- 2. Smält
smöret i en kastrull. Smula sönder kexen. Använd gärna en mixer så tar
det bara ett par sekunder. Blanda med det smälta smöret och tryck ut
blandningen i en form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Grädda i
ugnen ca 6-8 minuter.
- 3. Vispa ihop äggulorna i en bunke och blanda med mjölken och limesaften. Häll ner i formen och grädda ytterligare 15 minuter.
- 4. Låt pajen svalna i kyl ca 3 timmar.
- 5. Pajen går bra att frysa, men före servering måste den stå i rumstemperatur ca 20 minuter.
- 6. Servera med färska frukter och bär eller bara en limeklyfta. Sikta lite florsocker på.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar