tisdag 16 december 2014

Lucka 16

blir visst en hel del bak nu så ska se om jag kan komma med lite pyssel i morgon

Key lime pie 12 port


  1. 1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. 2. Smält smöret i en kastrull. Smula sönder kexen. Använd gärna en mixer så tar det bara ett par sekunder. Blanda med det smälta smöret och tryck ut blandningen i en form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Grädda i ugnen ca 6-8 minuter.
  3. 3. Vispa ihop äggulorna i en bunke och blanda med mjölken och limesaften. Häll ner i formen och grädda ytterligare 15 minuter.
  4. 4. Låt pajen svalna i kyl ca 3 timmar.
  5. 5. Pajen går bra att frysa, men före servering måste den stå i rumstemperatur ca 20 minuter.
  6. 6. Servera med färska frukter och bär eller bara en limeklyfta. Sikta lite florsocker på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar