måndag 8 oktober 2012

vecka 32


Nu träffar man barnmorskan på MVC oftare än tidigare under graviditeten. Ibland görs ett extra ultraljud i vecka 32 för att kontrollera att barnet växer som det ska. Om moderkakan tidigt under graviditeten låg nära den inre modermunnen, livmoderns öppning, brukar det kontrolleras att den nu sitter högre upp.

De som har tunga arbeten kan ansöka hos försäkringskassan om att få graviditetspenning, som kan tas ut från och med nu. Graviditetspenning är till för friska gravida kvinnor som på grund av arbetets utformning inte kan arbeta. Om man ska gå någon kurs som förbereder inför förlossningen är det dags att välja detta nu.

Fostret väger cirka två kilo, och är runt 44 cm långt. Hos förstföderskor kan barnet redan ha lagt sig med huvudet nedåt, men om det finns gott om plats kan det även fortsätta att snurra runt. För omföderskor kan det dröja ända fram till vecka 37 innan barnet lägger sig med huvudet nedåt.

Tiden går jätte fort nu tycker jag. o nu börjar jag bli grymt nervös för förlossningen. den ligger ju runt hörnet och så sätt skulle jag kunna föda vilken dag som :( men till o börja med kan han få stanna till vecka 37 så han är helt klar där inne. sen så gör de ju inget om han stannar tills december han behöver ju bara inte komma på min födelsedag :P heheh

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar