torsdag 17 mars 2016

mammor

ja detta inlägg är till alla mammor. för vet ni vad? ni är bäst. det är inte lätt att vara mamma idag och få ihop vardagspusslet utan att tappa bitar på vägen. någon stans ska ju allt hinnas med. för tvättar ni inte idag så har ni inga kläder i morgon. skippar ni disken ikväll så har ni tjuriga barn i morgon för de får vänta på frukosten. lägger ni er lite senare är ni ett vrak i morgon för barnen vaknar plikttroget tidigt varje dag (de är bara trötta om ni ska iväg tidigt på morgonen) ni måste se till att skor, jacka o allt annat finns på kvällen för i morgon har ni inte tid att leta i 20 minuter för att hitta en vante. men sätt inte för höga krav. vad gör de om barnen kommer i en röd o en blå strumpa? de är hela och rena iallafall. backa ett steg ibland i andas lite. för ni hinner med att damsuga i morgon eller nästa dag för vem har dött av att de väntat med att städa en dag eller två.

men de viktigaste. ni hittar något sätt som funkar. för någon stans mitt i allt har ni tid att måla era barns naglar eller åka till badhuset och tävla om vem som kan hoppa högst eller äta största glassen. och vad gör de om ni åt pizza idag igen barnen gillade det säkert och du hade en timma över till att göra något kul. sen att du är slut ikväll och ser ut som en panda i morgon. för du glömde tvätta bort sminket spelar ingen roll.

du är bäst o gör ett otroligt jobb. desto har du ett vanligt jobb med som ska hinnas med o du får dåligt samvete för du lämnar barnen på dagis en stund, men ha inte det. de har de bra där med och du måste tjäna pengar för att kunna ge dem kläder och mat för om du inte haft arbetet hade du inte haft något att göra för kläder och mat är dyrt. o för att inte tala om dessa jävulska  legobitar du trampat på tusen gånger du hade inte kunnat ha dina barn o vad hade du gjort då utan barnen ? suttit i soffan o pillat naveln?

jag hoppas ni hängt med något på de jag skrivit? ni är bäst helt enkelt och gör ett toppenjobb

jag känner iallafall att jag gör ett bra jobb när barnen kramar mig och talar om hur mycket de älskar mig

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar